Salvador Finca La Providencia
V této anaerobně-naturální metodou zpracované kávě najdete tóny třešní, pomerančů, mléčné čokolády a cukrové třtiny.
Původ
Fernando Alfaro i José Enrique Gutierrez pocházejí z dlouhé linie farmářů a společně spravují farmu Finca La Providencia, která se nachází v Cantón La Pandeadura. Tato káva pochází z části farmy jménem Guarumal, nazvané podle tropického stromu Guarumo, který jí obklopuje. Tento strom má také důležitou úlohu - přilákání opylovačů a stínění kávovníkům. I díky těmto stromům má tato káva svoje unikátní vlastnosti. Třešně jsou ručně sbírány, tříděny a na 68-72 hodin umístěny do vzduchotěsných pytlů, kde ve stínu fermentují. Po fermentaci se třešně za stálého prohrabování usuší, což trvá přibližně 30 dnů.
Příprava
Výborně se hodí na krásně ovocné, sladké espresso.
Odrůda kávovníku | Caturra |
---|---|
Nadmořská výška | 1100-1300 m n.m. |
Metoda zpracování | anaerobic natural |
Chuťový profil | třešně, pomeranč, cukrová třtina, mléčná čokoláda |
Farmář | Fernando Alfaro a Jose Enrique Gutierrez |