Rwanda Kayumbu
Tato promytá káva je krásně šťavnatá, chuťově do červených hroznů, silně jsou cítit citrusy a tóny černého čaje.
Původ
I přes svou pohnutou historii je Rwanda dnes jedním z nejoblíbenějších vývozců výběrové kávy v Africe. Po genocidě v roce 1994 a totálním kolapsu se dokázala dostat z krize i díky produkci kávy. Zpracovatelský závod Kayumbu byl původně postaven rwandskou armádou a v roce 2013 zakoupen asociací RWACOF, která dnes vykupuje kávu od více než 1000 farmářů. Kávové třešně jsou zde pečlivě tříděny a promývány proškoleným personálem, díky čemuž se nám na polici dostává výběrovka vysoké kvality a skvělé chuti.
Příprava
Tato káva je vhodná na přípravu svěžejších filtrů. Připravit espresso z ní už vyžaduje trošku více umu, doporučujeme tedy spíše zkušenějším kávomilům.
Odrůda kávovníku | Bourbon, Jackson |
---|---|
Nadmořská výška | 1600-2100 m n.m. |
Metoda zpracování | promytá |
Chuťový profil | červené hrozny, černý čaj, grep, med |