Etiopie Gedeb
Lehká, květinová, acidní …letní káva! Kytičky, broskvičky, bergamot.
Původ
Oblast Gedeb je součástí regionu Yirgacheffe. Ten je známý svými chuťově lehkými, květinově-citrusovými tóny v zrnech. Většina pěstitelů hospodaří na méně než 5 hektarech, sbírají třešně ručně a užívají tradiční metody zpracování. V regionu se také nepoužívají téměř žádná nebo žádná hnojiva ani pesticidy, vyprodukovaná káva bývá tedy přirozeně bio.
Příprava
Určena primárně na filtrovanou kávu, ale jde z ní připravit i květnaté a překvapivě plné espresso.
Parametry
Odrůda kávovníku | Heirloom |
---|---|
Nadmořská výška | 1100-1750 m n.m. |
Metoda zpracování | promytá |
Chuťový profil | ibišek, broskve, bergamot |