Brazílie Sitio Sertãozinho
V této naturálně zpracované kávě odrůdy Yellow Bourbon najdete krásně sladké tóny Nutelly doplněné o příjemnou aciditu zeleného jablka.
Původ
Paulo Ribeiro Rocha zdědil farmu Sitio Sertãozinho od svých rodičů, kteří začali s kávou v 70. letech. Nadmořská výška farmy je 1300 m n. m., což je ideální pro pěstování sladkých, hustých třešní. Paulo věnuje velkou pozornost udržitelnosti jak půdy, tak celkového přirozeného ekosystému jeho farmy. Protéká přes ní několik potoků a je tak útočištěm pro spoustu flory i fauny, například vlků či pásovců. Kdo by nechtěl kávu z takového místa?
Příprava
Je ideální na espresso, ale lze z ní i připravit méně acidní filtrovanou kávu.
Parametry
Odrůda kávovníku | Yellow Bourbon |
---|---|
Nadmořská výška | 1300 m n.m. |
Metoda zpracování | natural |
Chuťový profil | zelené jablko, nutella |
Farmář | Paulo Ribeiro Rocha |